Cyclistbier review met Bierkunde, Smaakevolutie!?

In deze aflevering zijn we samen met Davy Buntinx van Bierkunde in Mechelen beland. Door een prettig toeval hebben we Cyclistbier van verschillende ouderdom kunnen proeven. Toen onze smaakbeschrijvingen ver uit elkaar lagen op sommige punten merkten we dat er een best wat smaakevolutie op het bier zit.

Bij Peloton de Paris kopen ze geregeld Cyclistbier in, het een bier in het thema van hun zaak. Toevallig hadden we bij het voorproeven net ieder een flesje van een andere periode vast.

Waar onze kennis over bier stopt begint die van Davy eigenlijk pas. Het was een plezier om hem in de aflevering te hebben als gast en tussen de opnames door hebben we veel bijgeleerd. Check deze keer dus zeker de nabespreking.

Ga naar bierkunde.be om meer over die brouwcursussen en bierdegustaties te weten te komen trouwens. Als je into podcasts beluisteren bent en eindelijk eens wilt weten wat nu precies het verschil is tussen een Tripel, Dubbel en Quadrupel, dan kan je hier een interview met Davy over Bierkunde vinden op de WATis Podcast.

Nog eens bedankt aan Vincent van Peloton De Paris, heel fijn dat we aldaar in Mechelen bij jullie mochten opnemen! Moest je ooit een echte fancy fiets willen en/of die dan vakkundig willen laten herstellen dan weet je nu waar je moet zijn.

Delen Reacties
comments powered by Disqus