De smaakevolutie van een Vicaris Tripel Geuze.

We hebben 2 afleveringen gemaakt over de Vicaris Tripel Geuze (vroeger ook gekend als de Vicardin), een bier dat bestaat uit een combinatie van stijlen. Pauwel is naar Brouwerij Dilewyns gegaan om uit te zoeken hoe het komt dat een brouwer plots tripel en geuze gaat mengen en kwam terug met een pak geschiedenis en wist-je-datjes over Vicaris terug. Er zit best wat smaakevolutie op het bier en of dat positief is daarover zijn de meningen aan tafel sterk verdeeld.

Je moet zeker geen geuzeliefhebber zijn om het lekker te vinden want het smaakt meer naar tripel, maar het helpt. De smaak van dit bier kan in ieder geval verrassen. We kenden het allemaal al en wilden er al langer een aflevering over maken. Dus op een dag …

Eigenlijk waren we helemaal niet van plan om 2 afleveringen te maken maar omdat we toch al aan het vergelijken waren tussen de Geuze Boon en de Geuze Boon Black Label hebben we de 3 jaar oude Vicaris Tripel Geuze onmiddelijk op camera geproefd.

Normaal gezien proeven we alles eerst eens voor om een idee te krijgen van alle aspecten van het bier, deze keer niet want er was niet genoeg belegen Vicaris Tripel Geuze om dat te doen.

Als we de kans krijgen gaan we de brouwerij nog eens bezoeken. Hun Kerst/Winterbier staat intussen ook op de longlist.

Delen Reacties
comments powered by Disqus